pondelok, júna 4

..leto is coming..


..konečne..prichádza leto!!! leto = no school = no stress..to prvé platí, a to druhé tak čiastočne..závisí od toho ako ho plánujete stráviť..je rozdiel či sa rodičovci zmilujú a vezmú svojho synáčika/dcérenku so sebou na dovolenku (aj tu je však otázne, či dovolenka s rodičmi sa stále =
dovolenka, ale keď je človek šikovný, tak sa to dá zvládnuť)..ďalšou možnosťou je ísť na dovolenku s priteľkou/priateľom či celou partiou ľudí..táto alternatíva je však určená iba pre tých štastných, ktorí boli natoľko rozmní, že šetrili peniažky počas roka (+zazobanci)..prípadne vyrazia na dovolenku až na konci prázdnin..a čo ich čaká predtým?no zarábať cash treba predsa..

..môžete sa nechať inšpirovať časmi našich otcov a mám, prípadne starých rodičov a vyraziť do chmelu..či niečoho iného čo sa dá zbierať, oberať, okopávať, či dokonca kastrovať (áno, myslím kukuricu)..takže buď zakotvíte v rodnom Slovensku, prípadne u našich bratov Čechov, kde bývajú zárobky o niečo lepšie a o to nám predsa všetkým ide..

..ak však ide o väčšie prachy, ani pokrokové Česko nestačí a budete musieť zamieriť viac na "Západ"..Švajčiarsko, Nemecko, Anglicko?Tí najväčší dobrodruhovia idú až za veľkú mláku..pracovať a potom aj cestovať..samozrejme, že aj vklad býva väčší, ale ak je ste šikovný, prípadne dáte na dobré rady známych, ktorí už majú aké také skúsenosti, tak sa vám váš vklad niekoľkonásobne vráti..teda ak neidete na vlastnú päsť a nehľadáte ubytovanie a prácu v jeden deň, bez spiatočnej letenky v kapse..samozrejme, že tento štýl nevyhovuje každému..ale je pár prác, kde nemusíte ovládať cudzí jazyk (aj keď angličtinu alebo nemčinu ovláda celkom slušné percento mladých si myslím) a problém s financiami vyriešie rôzne študentské pôžičky..

..kvôli čomu to vlastne všetko píšem?lebo existuje ešte jedna možnosť trávenia prázdnin, ktorá patrí skôr do mladých liet, ale bohužial ju budem asi musieť podstúpiť po nejakých rokoch toto leto opäť..pre absolútnych neschopákov je vyčlenené leto doma..prípadne u úžasnej starej mamy..kde je super nuda, občasné hádky s rodičmi a ešte raz nuda..

..takže leto je už za dverami a vážne neuveríte ako sa hrozne teším..ani sa tak veľmi neteším, ako bude hrozné..

2 komentáre:

Lilith povedal(a)...

na geeh.... leto u starej mamy preda moze byt skvele.... ak stara mama byva v chalupke pod horou ... kazdy den sa flakat po lese .... zbierat liecivky ... citat knizky na ktore cez rok nebol cas ... opalovat sa do chrumkava .... kupat sa v potoku ... z recesie ist na dedinsku zabavu ....
Skvele leto!!! Enjoy!

Mišo povedal(a)...

ehm..s radosťou si to s tebou vymením :) to je totiž starká, ktorá býva skutočne v chalúpke pod horou ale..taká čo ťa ráno vyšle nazbierať 10 litrov čučoriedok, v potoku chytíš akurát tak nejaký exém..opáliš sa úžasne, to je pravda, z toho, že každý deň buď s podareným dedkom niečo kosíš alebo sa zvážajú sená..a na zábavu môžeš ísť tak s o 5-10 rokov mladšími deckami..preto sa tak teším :) ešte tá kniha by sa dala..